بهترین کابل کواکسیال برای ماهواره کدام است؟ آیا بهترین کابل آنتن تلویزیون را میشناسید؟ بررسی مشخصات فنی کابل کواکسیال و نکات مهم در خرید آن برای مصارف خانگی را در ادامه میخوانید.
مردم در هر سنی تلویزیون ها را منبع اصلی اخبار، سرگرمی و حتی آرامش خود میدانند. این دستگاه ها سیگنال ها را برای همه بینندگان قابل شنیدن و قابل مشاهده می کنند. دسترسی با کیفیت به سیگنال های شبکه برای یک کاربر تلویزیون ایده آل است. اما وقتی یکی از سیمکشیهای شما خوب کار نمیکند، همه چیز خراب میشود. در چنین مواقعی اهمیت نیاز به بهترین کابل کواکسیال برای تلویزیون بیشتر خودنمایی میکند.
این کابل ها وظیفه تبدیل سیگنال ها به داده های سازگار با تلویزیون ها را بر عهده دارند. تماشای آن را ارزشمند می کنند و نمایشگرهای شما را در شرایط عالی نگه می دارند. گاهی اوقات ممکن است در دریافت تصاویر ماهوارهای و تلویزیونی دچار مشکلاتی از قبیل نویز و توقف سیگنال دهی شوید. عوامل مختلفی مانند وضعیت آبوهوا، سیگنالهای مزاحم و کابلهای نامناسب ممکن است باعث بروز چنین اختلالاتی شوند. یک کابل کواکسیال مناسب، در دریافت تصاویر باکیفیت تاثیر زیادی دارد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین کابل کواکسیال برای ماهواره و نکات مهم در انتخاب آن بپردازیم.
قیمت کابل برق را از تولیدکننده اصلی بخواهید.
کابل کواکسیال چیست؟
برای مشاهده کانالهای تلویزیونی و ماهوارهای از کابل کواکسیال (Coaxial) در پشت تلویزیون استفاده میشود. کابل آنتن مصارف مختلفی دارد و علاوه بر مصارفی که در منازل دارد، در دوربینهای مداربسته، شبکههای کامپیوتری و… نیز کاربرد دارد. کابلهای کواکسیال بر اساس ویژگیهایی که دارند در انواع مختلفی دستهبندی میشوند.
انواع کابل کواکسیال
کابلهای کواکسیال باتوجهبه قطر، فرکانس و مقاومت، در انواع مختلفی تولید میشوند. درحالتکلی میتوان کابلهای کواکسیال را در دو گروه Thinnet و Thicknet قرار داد.
کابلهای Thinnet عمدتاً در شبکههای کامپیوتری و سیستمهای رادیویی مانند بیسیم نظامی کاربرد دارد و نرم و منعطف است. مدلهای نازک آن، توانایی ارسال سینگالها تا مسافت 185 متر دارند بدون اینکه سینگالها تضعیف شوند. کابلهای Thicknet نیز منعطف هستند و هرچه هسته ضخامت آنها بیشتر باشد، در فواصل طولانی بهتر عمل میکنند. مدلهای ضخیم آن، توانایی ارسال سیگنالها تا مسافت 500 متر را نیز دارند.
مدلهای مختلف کابل کواکسیال از نظر کاربرد شامل RG6، RG11، RG59 و RG60 هستند. RG6 در تلویزیون و ماهواره استفاده میشود. RG11 در فواصل طولانی مورد استفاده قرار میگیرد. RG59 در دوربینهای مداربسته استفاده میشود و RG60 در تلویزیون و ماهواره برای تصاویر باکیفیت بکار میرود.
آیا کابل کواکسیال برای ماهواره مناسب است؟
کابلهای کواکسیال ( انواع کابل آنتن ) بر اساس ویژگیهایی که دارند، در فواصل طولانی دچار تضعیف سیگنال نمیشوند و نویزها را حذف میکنند همچنین دادهها را در برابر سیگنالهای مزاحم محافظت میکنند و تصاویر را با کیفیت بالا ارائه میدهند. هسته کابلهای کواکسیال میتواند از جنس آهن، مس یا آلیاژهای مختلف باشد ولی نوع مسی آنها عملکرد بهتری دارد. این کابلها پهنای باند 300 مگاهرتزی را پشتیبانی میکنند. هزینه نگهداری پایینی دارند و برای سیستمهای آنالوگ و دیجیتال قابل استفاده هستند.
بهترین کابل آنتن تلوزیون
کابل تلویزیون یک نوع کابل کواکسیال از نوع انتقال سیگنال است و همه کابلهای کواکسیال قابل نصب روی آنتن نیستند و باید ویژگیهایی داشته باشند. عواملی مانند مقاومت، ضخامت و… که باید در هنگام تهیه آنتن و بهترین کابل کواکسیال برای ماهواره مورد بررسی قرار بگیرند.
کابلی که تهیه میکنید باید دقت کنید که دارای مقاومت 75 اهم باشد تا قابلیت نصب بر روی آنتن تلویزیون را داشته باشد. همچنین باید با ضخامت 22 AWG باشد تا تصاویر را با کیفیت مناسب ارائه دهد. از دیگر ویژگیهای یک کابل مناسب برای آنتن تلویزیون میتوان به انعطافپذیری آن اشاره کرد. کابل تلویزیون باید منعطف باشد و افت سیگنال پایینی داشته باشد. البته عوامل مختلفی در افت سیگنال تاثیر میگذارند. عواملی مانند کیفیت کابل، مدت زمانی که کابل مورد استفاده قرار میگیرد، تنظیمات آنتن، محل قرارگیری آنتن و… در افت سیگنالها موثر هستند.
کابلهای کواکسیال RG6 و RG11 برای نصب بر روی آنتن مناسب هستند. نوع رسانای مرکزی آنها با روکش مسی است و برای انتقال سیگنالهای دیجیتال خانگی مناسب هستند. کابل RG59 نیز برای انتقال سیگنالهای آنالوگ مورد استفاده قرار میگیرند همچنین برای دوربینهای مداربسته با برد کم نیز به کار میرود و رسانای مرکزی آن از جنس مس یا آلومینیوم با روکش مس است.
مزایای کابل کواکسیال
کابل کواکسیال نویزها و سیگنالهای مزاحم را حذف میکند و تصویری باکیفیت را ارائه میدهد. این کابل برای مسافتهای طولانی مناسب است و دچار افت سیگنال نمیشود. از پهنای باند تا 300 مگاهرتز پشتیبانی میکند و برای هر دو سیستم آنالوگ و دیجیتال به کار میرود. البته کابل کواکسیال هزینه نصب نسبتاً بالایی دارد چراکه نصب آن کمی دشوار است ولی هزینه نگهداری پایینی دارد.
این کابل برای انتقال داده با فرکانسهای بالا مورد استفاده قرار میگیرد. هسته کابل کواکسیال میتواند از جنس آهن، مس و آلیاژهای مختلف باشد ولی کابلهای با رسانای مرکزی مسی مطمئنتر عمل میکند و تصاویر را بدون افت سیگنال و باکیفیت بالا ارائه میدهد.
در آخر
در واقع بهترین کابل آنتن کابلی است که مطابق با نیاز شما باشد. عواملی مانند طول کابل، قطر، امپدانس و… در کیفیت تصاویر دریافتی موثر است. طول کابل باید متناسب با قطر آن باشد و هر چقدر که ضخامت کابل افزایش یابد، قیمت آن نیز بیشتر میشود. با بررسی انواع کابلهای کواکسیال و نکات لازم برای خرید آن میتوانید بر اساس نیاز خود یک کابل مناسب تهیه کنید و تصاویر باکیفیت را بدون هیچ اختلالی دریافت کنید.
عالی