سیم مفتول برق چیست + خرید سیم مفتول برق با تخفیف ویژه

  1. خانه
  2. سیم مفتول برق چیست + خرید سیم مفتول برق با تخفیف ویژه

برای مشاوره رایگان یا ثبت سفارش سیم و کابل البرز با ما تماس بگیرید.

خرید سیم برق مفتولی به قیمت کارخانه

سیم مفتول برق یکی دیگر از سیم های کاربردی در صنعت برق است که در کنار سیم افشان استفاده زیادی دارد. این محصول که به دلیل نوع کارایی آن به سیم خشک نیز مشهور است، معمولا برای مواقعی که سیم کشی ثابت است و نیازی به انعطاف و پیچیدگی ندارد، استفاده می شود.

اگرچه بیشتر افراد سیم و کابل را یک محصول در نظر می گیرند، اما این دو کاملا با هم متفاوت هستند. برای مثال وقتی صحبت های از کابل مفتولی می شود، نباید آن را با سیم برق مفتول به عنوان یک محصول در نظر گرفت؛ زیرا هر کدام شکل، استاندارد، سایز و کارایی خاص خود را دارند.

می خواهید با سیم های مفتولی بیشتر آشنا شوید و از قیمت و نحوه خرید این نوع سیم اطلاعات کافی کسب کنید؟ پس می توانید گذری به آنچه قرار است در اینجا گفته شود داشته باشید. با سیم و کابل اعتماد البرز همراه باشید.

مشخصات سیم برق مفتولی

سیم برق مفتولی یک سیم تک رشته ای است. این سیم باید طبق یک سری استاندارد خاص ملی به شماره ISIRI 3084 و استاندارد بین المللی 60228 IEC ساخته شوند. گریدهای این نوع سیم بسیار متفاوت هستند که برخی از آن ها شامل گرید SAE 1006، SA1008، RST37، SG2، S2، S2MO و SG3 است. این گریدها در ترکیبات عناصری مثل کربن، منگنز، فسفر، گوگرد، کروم و سیلیسیوم با یکدیگر متفاوت هستند.

سیم های مفتول با ولتاژ پایین برای مقاطع پایین 0/5، 0/75 و 1 mm و سیم های مفتول با ولتاژ بالاتر برای مقاطع بیشتر از 1 mm کاربرد دارند.

سیم برق مفتولی

سیم مفتول برق یک محصول فولادی است که از روش نورد گرم ساخته می شود. این سیم به شکل کلاف بسته بندی و به فروش می رسد. سیم برق مفتولی در برخی از مواقع به شکل سیم لخت و در پاره ای از مواقع هم مانند سایر سیم و کابل ها با یک روکش پلاستیکی پوشیده می شود. این روکش معمولا از جنس پی وی سی است.

تمامی محصولات فولادی از نوعی استاندارد ساخته می شود که بر این اساس به گریدهای مختلفی تقسیم بندی می شوند. سیم های مفتول هم از این قاعده مستثنی نیستند. گرید در اصل همان میزان کربن موجود در محصولات فولادی است که در برخی از محصولات به مقدار زیاد، در برخی به شکل متوسط و در بعضی از آن ها به میزان کمی وجود دارد.

میزان کربن استفاده شده در هر محصول، حتی سیم برق مفتولی باعث تغییر خواص آن می شود. فولادهای کم کربن یا نرم کمتر از ۰٫۱۵ درصد کربن مخلوط در دیگر عناصر دارند. محصولات با کربن متوسط بین ۰٫۳ تا ۰٫۶ درصد کربن دارند. این در حالی است که فولادهای پر کربن بالای ۰٫۶ درصد کربن دارند.

سیم برق مفتولی از آن دست محصولاتی است که معمولا از فولاد کم کربن یا همان فولاد نرم ساخته می شود. این سیم ها می توانند از دو نوع فولاد گالوانیزه یا فولاد سیاه (بدون روکش گالوانیزه) تهیه شوند.

این محصول توسط شرکت های متعددی تولید می شود که هر کدام می توانند قیمت خاص خود را داشته باشند. سیم هایی که تنوع بالایی دارند و ما شاهد انواع سایز سیم برق مفتولی برای کاربری های مختلف خواهیم بود.

سیم مفتول

لیست قیمت سیم برق مفتولی

قیمت انواع سیم برق مفتولی ، ارتباط نزدیکی با نوسانات قیمت فلزات دارد. از طرف دیگر از آنجایی که این نوع سیم در برخی از اوقات روکش پلیمر پی وی سی دارد، بنابراین هر گونه تغییر قیمت در این نوع پلاستیک هم می تواند منجر به کاهش یا افزایش قیمت سیم برق مفتولی شود.

علاوه بر این موارد هزینه مواد اولیه، کیفیت ساخت، نوع برند، هزینه حمل و نقل و انرژی و اینکه محصول داخلی یا وارداتی است هم می تواند بر قیمت تمام شده کار تاثیرات مستقیم داشته باشد. اما در صورتی که قصد یک خرید مطمئن را دارید، می توانید با نگاهی به جدول زیر از قیمت سیم های با کیفیت مفتولی آگاه شوید.

همین حالا به مشاوران ما پیام دهید

09128389181

etemadcablealborz.com

خرید سیم برق مفتولی

برای خرید سیم برق مفتولی باید به موارد زیادی توجه کرد. برای مثال جنس هادی مفتول از جمله مهم ترین پارامترهایی است که نیاز به شناخت کافی دارد. جنس این سیم ها بیشتر از مس است، هر چند که در مواردی قابلیت استفاده از سیم مفتول با هادی آلومینیومی هم وجود دارد.

بر اساس استانداردهای بین المللی و داخلی، این سیم در دو کلاس یک و دو ساخته می شود که با توجه به نوع کلاس، هادی به شکل تک مفتولی یا نیمه افشان تولید می شود. ناگفته نماند که چه در خرید حضوری و چه در خرید اینترنتی سیم برق مفتولی ، نباید وزن را به عنوان یک سنجش میزان کیفیت سیم در نظر داشت.

از دیگر مواردی که هنگام خرید سیم خشک باید به آن توجه کرد، بحث قیمت سیم برق مفتولی است که از سازنده ای به سازنده دیگر و بر اساس نوع سیم، ولتاژ، مواد به کار رفته و حتی وزن کلاف آن متفاوت خواهد بود.

ولتاژ نامی این سیم به دو شکل 300/500 و 450/700 خواهد بود. میزان ولتاژ نشان دهنده کارایی سیم خواهد بود. برای مثال کابل های ولتاژ بالا یا فشار قوی در مواقعی استفاده می شود که جریان بیشتری از انتقال الکتریسیته مورد نیاز است. این در حالی است که کابل های ولتاژ کم در مدارهای الکتریکی با جریان کم برق مورد استفاده قرار می گیرند.

این را به یاد داشته باشید، آنچه که در خرید انواع سیم برق مفتولی باید به طور جدی در نظر گرفته شود، قبل از هر چیزی استاندارد محصول مورد نظر و بعد از آن سابقه تولید کننده است. بنابراین از خرید هر گونه سیم بی نام و نشان یا تولید شده توسط شرکت گمنام خودداری کنید.

انواع سیم برق مفتولی و کاربرد آن ها

تا اینجا متوجه شدیم که سیم برق مفتولی انعطاف پذیر نیست، بنابراین نمی توان از آن در مکان هایی که نیاز به پیچ و خم وجود دارد، استفاده کرد. سیم های نصب ثابت با توجه به اسمشان در کاربری هایی مثل تابلو برق، لوله کشی و برخی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.

سیم های برق مفتول به دو شکل فابریک و غیر فابریک با روکش یا بدون روکش گالوانیزه ساخته می شوند. اما فراتر از این نوع تقسیم بندی در ادامه به معرفی دیگر انواع سیم غیر انعطاف پذیر و کاربردی که دارند، می پردازیم.

سیم مفتولی سیاه

سیم مفتول سیاه یا Black Annealed Wire یکی از کاربردی ترین سیم های خشک است که از فولاد بدون روکش گالوانیک ساخته شده است. این سیم ها طی فرآیند تولید با کشش میلگردها ساخته می شوند و در نهایت برای تکمیل کار در کوره های آنیل یا آنیلینگ با دمای بالا قرار می گیرند.

گرمادهی به این نوع سیم باعث بالا رفتن سطح نرمی و انعطاف آن می شود، بدون اینکه از لحاظ ساختاری به آن آسیبی وارد شود. سیم های سیاه مفتولی خود به انواع گوناگون آرموتوربندی و قالب بندی یا نجاری تقسیم بندی می شوند. قیمت این نوع سیم به عواملی مثل قیمت میلگرد، نوع وایرود و نوع ساخت (فابریک یا تسمه ای) متغیر خواهد بود.

سیم مفتول برنجی

نوع دیگری از سیم مفتولی سیاه، نوع برنجی آن است که از ترکیب دو آلیاژ روی و مس ساخته می شود. این سیم به دلیل رنگ طلایی خود بیشتر در ساخت بدلیجاتی مثل دستبند، گردنبند و گوشواره استفاده می شود. سیم برنجی مفتول در اشکال مختلف مسطح، گرد و نیم گرد تولید و عرضه می شود.

سیم های مفتولی برنجی از نظر سطح الکتریسته در رده پایین تری از آلیاژ مس قرار می گیرند. البته این سیم ها مقاومت کششی بهتر و دوام بیشتری در برابر خوردگی و ساییدگی نسبت به مفتول مسی دارند.

این سیم ها در ضخامت های متنوعی تولید می شوند که باعث تنوع خرید سیم مفتول برنجی می شود. از ویژگی های برجسته این سیم می توانیم به شکل پذیری خوب، مقاومت مناسب در برابر اسید و مواد قلیایی، جرقه، خوردگی و دمای بالا اشاره کنیم.

سیم مفتول

سیم مفتول گالوانیزه

سیم مفتول گالوانیزه که به سیم مفتول سفید هم شهرت دارد، در اصل همان سیم سیاه مفتولی است که با یک لایه روی پوشانده شده است. گالوانیزه کردن فرایندی است که طی آن فلزات مختلف خصوصا فولاد با آلیاژ ذوب شده روی پوشانده می شوند تا یک لایه محافظتی در سطح آن ها ایجاد شود. اگرچه بیشترین کاربرد گالوانیزه در تولید لوله است، اما در قدرتمندتر کردن محصولات فلزی دیگر مثل سیم مفتولی هم کاربرد دارد.

گالوانیزه به دو شکل گرم و سرد خواهد بود که در روش اول سیم ها را در حمام روی ذوب شده می غلتانند، اما در روش سرد یک رنگ غنی از روی در سطح قطعات فولادی یا آهنی پاشیده می شود. قدرت گالوانیزه سرد و دوام آن از گالوانیزه گرم به مراتب بسیار کمتر است. به طور کلی این کار برای جلوگیری از خوردگی زودهنگام و بالا رفتن عمر و مقاومت سیم غیر انعطاف پذیر روی آن انجام می شود.

علت نامگذاری این سیم به مفتول سفید به دلیل تغییر رنگ ناشی از گالوانیزه کردن مفتول سیاه است. اما از طرف دیگر قیمت مفتول گالوانیزه گرم هم از نوع سرد بیشتر خواهد بود. سیم های مفتول گالوانیزه علاوه بر مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در طول زمان بسیار به صرفه هستند. این سیم ها همچنین ظاهری زیباتر داشته و نگهداری کمتری نیاز دارند.

سیم مفتول استیل

سیم مفتولی استیل یا استنلس استیل، یکی دیگر از انواع مفتولی سیمی از جنس فولاد است. تفاوت این نوع سیم قیمت بیشتر آن نسبت به سیم های گالوانیزه و سیاه مفتولی است. علت این امر هم مقاومت بهتر سیم استنلس استیل نسبت به اکسید آهن و خوردگی است.

نکته جالب در مورد این جنس سیم ثابت، انعطاف پذیر یا همان مفتولی، عدم خاصیت آهنربایی در آن است. این یعنی سیم های مفتولی که از جنس استیل هستند، به دلایل ساختاری، خاصیت مغناطیسی ندارند.

اگرچه قیمت سیم مفتول استیل بالاست، اما از این محصول در مواقعی که نیاز به یک سیم باکیفیت وجود دارد مثل صنایع پیشرفته، استفاده می کنند. از این نوع سیم در ساخت انواع توری، حصار، بسته بندی، سیم خاردار، الکترود، قالب بندی و آرموتوربندی استفاده می شود.

سیم مفتول

سیم مفتولی ضخیم و نازک

نوع دیگری از تقسیم بندی سیم مفتول ، از لحاظ قطر کار است که در دو دسته نازک و ضخیم دسته بندی می شود. از آنجایی که هر یک از این دو سیم تنوع کاربری متفاوتی دارند، میزان درخواست خرید سیم مفتول ضخیم و نازک نیز متفاوت خواهد بود.

از سیم های نازک معمولا در کارهای هنری استفاده می شود. برای مثال کارهایی که به منجق دوزی نیاز دارند یا ساخت دامن فون دار، ساخت بدلیجات و مواردی از این دست، همه با کمک سیم نازک مفتولی است. البته استفاده از این سیم به همینجا ختم نمی شود و در صنایع دیگری مثل تولید سیم جوش، فشفشه و سیم خاردار هم کاربرد دارند.

در مقابل سیم مفتول ضخیم قرار می گیرد که استفاده از آن در سایر صنایع مثل ساختمان سازی بیشتر به چشم می آید. اما اگر قصد خرید هر یک از این محصولات را دارید، برای اطلاع از قیمت سیم مفتول نازک یا ضخیم، می توانید به لیست انتهای صفحه مراجعه کنید.

سخن پایانی…

در اینجا از کاربرد سیم برق مفتولی، انواع آن، قیمت و مشخصات آن سخن گفتیم. برای اطلاع دقیق تر از کاربردها و موارد استفاده این سیم و یا یک خرید با کیفیت با قیمت تضمین شده، می توانید از طریق راه های ارتباطی معرفی شده در سایت با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید. بیشتر بدانید.

درخواست مشاوره یا ثبت سفارش با اعتماد کابل البرز
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
قیمت لحظه ای